Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Heliga kor blir bra hamburgare

När ekonomi och budgetar diskuteras dyker en bevingad sosse-devis ofta upp som på ett bananskal: man ska inte ställa svaga grupper mot varandra. Men det är ju därför vi har politiker för att prioritera då den svenska statsbudgeten och skattebetalarnas plånböcker inte är oändliga.

Svenska politiker ställer i högsta grad svaga grupper mot varandra, men inte bara det man sätter Sveriges säkerhet på spel när man tillåter en groteskt hög anhöriginvandring samt skenande kostnader i samband med detta samt en flyktingbarnsindustri utan like.

I det följande kommer jag att slakta en helig ko och visa vad alternativ användning skulle kunna vara för budgetposten ensamkommande flyktingbarn.

I Sverige tas många ensamkommande s.k. flyktingbarn emot. Kostnaden för varje flyktingbarn per dygn är 1600 kr/dygn. I år 2010 beräknas lite över 3 000 flyktingbarn anlända.

Räkneexempel 1: Ett ensamkommande flyktingbarn kostar 1600 kr/dygn plus 300kr/dygn för varje belagd plats, 2010 beräknas 3.000 ensamkommande flyktingbarn komma dvs 1900x365x3000=2,08 miljarder.
Till detta kommer schablonavgift för barnets skolgång på mellan 30.000 och 60.000 kr/år, läkarvård, tandvård osv. Alltså, kostnaden för 3 000 flyktingbarn är minst 2,1 miljarder.

Räkneexempel 2: ett jägarregemente av typ I22 kostade drygt 450 miljoner i drift med en värnpliktskull på lite mer än 300 soldater år 1999. En rimlig uppskattning är att samma regemente idag skulle kosta omkring 500 miljoner om året. Säg 600 miljoner om året för att utbilda en lätt jägarbataljon om 400 soldater.

För 2,1 miljarder skulle Sverige kunna hålla sig med tre stycken jägarregementen, och då skulle det bli över 300 miljoner till extra materielinköp. På tio år skulle detta kosta skattebetalarna i Sverige 21 miljarder samt ge Sverige 3 kompletta jägarbrigader(Sverige har inga brigader idag, Finland har 12-13 brigader).

Men våra kloka politiker har beslutat att det inte finns pengar till försvaret och den svenska säkerhetspolitiken. Däremot finns pengar att ta emot 3 000 flyktingbarn.

Hur sjutton går det ihop….javisst ja Finlands president Tarja Halonen sa att Sverige har överlåtit åt andra att försvara Sverige(läs Finland).

http://www.migrationsverket.se/info/428.html

Advertisements

Filed under: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blogroll

Försvarsmakten i Finland på You Tube

Filmklipp på Youtube

Intressanta bloggar

Klassikern "Förebudet" på You Tube

Krigsangelägenheter - Военно дело (Voennoe delo)

Nyhetssajter

Sköna minnen

%d bloggers like this: