Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Kommendören för VDV Ryssland i trafikolycka

Det var under lördagen som general-löjtnant Vladimir Anatoljevitj Shamanov under färd i sin tjänstebil, en BMW, blev rammad av en lastbil, av typen MAZ. Lastbilen körde mot trafiken i fel körfält. Shamanovs BMV ramponerades varvid chauffören omkom och Shamanov samt hans medhjälpare VDV-översten Aleksej Naumets fick medelsvåra men ej livshotande trauman på huvuden och ben.

Shamanov har transporterats till ett specialsjukhus, Burdenko, i Moskva-området. Shamanov är en av Ryssland mest kända generaler och har medaljerats fler gånger och är Rysslands Hjälte sen år 2000. Shamanov övertog befälet för Rysslands fallskärmstrupper, VDV, i mitten av 2009. Shamanov har tjänstgjort i Tjetjenien, Dagestan, Nagorno-Karabach, Moldavien etc. I Tjetjenien sårades Shamanov svårt. Under flera år på 2000-talet var Shamanov guvernör i Uljanovsk län. Shamanov har hustru och två barn.

För närvarande består VDV av följande gardesfallskärmsdivisioner: 7:e i Novorossisjk, 76:e Pskov, 98:e i Ivanovo , 106:e Tula. Till detta kommer 38:e sambandsregementet samt 45:e spetsnaz-gardesregementet i Moskvas län. Dessutom finns tre skolor och utbildningscenter i bl.a. Omsk, Rjazan, Ischim.

Kommendören för VDV Vladimir Shamanov på sjukhus efter svår trafikolycka

Filed under: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: