Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Interaktion-2010 avslutad med luftlandsättning

Militärövningen Interaktion-2010 på övningsfältet Tjebarkul i Tjeljabinsk län avslutades på fredagen med en luftlandsättning. Luftlandsättningen involverade 400 soldater, tolv stycken Il-76. Dessutom luftlandsattes nio stycken stridsfordon typ BMD. Enligt RIA Novosti tog det drygt 40 minuter innan styrkan var stridsberedd, normalt ska det ta 20-25 minuter. I övningen deltog ryska såväl som armeniska, kirgisiska, kazakiska och vitryska soldater och förband. Övningen var ett led i KCOP (kollektivnije sili operativnovo reagirovanija), alltså en form av gemensam snabbinsatsstyrka.

Övning påbörjas i Tjeljabinsk län

I augusti 2010 genomfördes en stor militärövning nordöst Moskva. I den övningen deltog 4000 soldater, 300 tekniska enheter. På övningens första dag genomfördes en luftlandsättning när 800 soldater luftlandsättes på ett flygfält. Den första luftlandsättningen av det nya stridsfordonet för VDV i form av en BMD-4 genomfördes också. BMD-4M har en totalvikt på 13,5 ton.

För första gången har BMD-4M luftlandsatts från flygplan

Den 23:e mars 2010 genomfördes en luftlandsättning av enheter ur Pskovs 76:e luftlandsättningsdivision. 750 man och minst 12 stridsfordon typ BMD-2 fälldes i närheten av Pskov.

VDV luftlandsatte desanter i Pskov-området.

Den femte mars luftlandsattes enheter ur 98:e gardesluftlandsättningsdivisionen i en övning i närheten av Moskva. Mer än 600 desanter fälldes över ett område nära Ivanovo i Moskva-området.

Mer än 60 desanter i stridsberedskap i Moskva-området

Filed under: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: