Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Schism mellan VDV och försvarsministern

Tissel, tassel det ryktas om skandal efter ryska försvarsministerns besök hos f.d högre läroverket för VDV, som nu heter nått i stil med allmänna försvarsakademin VS inom Ryska Federationen, beläget i Rjazan. Det var någon gång omkring 20 oktober som försvarsminister Serdjokov flög till Rjazan och under besöket skällde ut chefen för läroverket en viss överste och Rysslands Hjälte Andrej Krasov. Orsaken till det hela var konflikt över ett minnesmärke i form av ett kapell som försvarsministern ville ha demolerat.

Serdjokov ska ha sagt bl.a. “Vem är det som är chef? Du? Avlägsna…denna chef! Riv minneskapellet. Det blir inga pengar till centret.” Till och med premiärminster Vladimir Putin lär ha blivit inblandad och “ska” ha talat i termer av “du” till försvarsministern.

Hursomhelst, fackföreningen för desanter krävde den andra november i AN försvarsministerns avgång. Bakom det hela kan ligga det faktum att VDV kan komma att omorganiseras bl.a. skulle 45:e spetsnaz-regementet hamna under en ny specialstyrkegren, samtidigt som VDV skulle förstärka två stormdivisioner. Och det är Serdjukov som ställt “komplexa finans-ekonomiska medel till VDV:s förfogande”.

Rena rama dokusåpan, när fackföreningen kräver att presidenten avskedar försvarsministern från sin post. Så, det där minneskapell-grejen var bara toppen på isberget. Och var fanns chefen för VDV, general-löjtnant Vladimir Shamanov, när försvarsminstern var på besök, joo ute på inspektion.

Gissa rubriken på artikeln i AN under oktober månad i samband med detta, joo: “Minister hoppar utan fallskärm”.

Filed under: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: