Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

APL Jurij Dolgoruki in på varvet!!

RIA Novosti meddelade idag att APL Jurij Dolgoruki kommer att tas in på varv tillhörande Sevmasj i Severodvinsk. Detta för att fixa till ett antal tekniska anmärkningar. Tiden för detta anges till sex månader. Alltså kan man tolka det som att omplaneringen av testskottet med Bulava från 17:e december till sommaren beror på Jurij Dolgoruki och inget annat.

APL Jurij Dolgoruki ej färdig för testskott..

Vidare har chefen för Bulavas designavdelning på Moskvas termotekniska institut, Jurij Solomonov, meddelat att det 15:e skottet ska om möjligt ske med APL Jurij Dolgoruki (typ Borei), om inte annat blir det APL Dmitrij Donskoj(ej typ Borei). Solomonov har också sagt att går alla inplanerade testskott med Bulava under 2011(4-5 st) bra samt att det kan ske från APL Jurij Dolgoruki kommer båda systemen att accepteras av Ryska Flottan.

Bulava och Jurij Dolgoruki

Jurij Dolgoruki(1090-talet-1157) anses vara Moskvas grundare. Rent formellt fanns där en stad som han helt enkelt döpte om och byggde ett starkare fort i anslutning till.
Dmitrij Donskoj (1350-1389) som 1380 spöade skiten ur mongolerna och Gyllene Horden i slaget vid Kulikovo. Donskoj föddes dessutom i Moskva.

Filed under: Kärnvapen, rysk teknologi, Ryssland, VMF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: