Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Redundans – Bulava och Sineva!!

RIA Novosti meddelar att en högt uppsatt källa inom försvarsministeriet sagt att parallellt med testskjutningarna av nya generationens ballistiska raket “Bulava” kommer övningsskjutningarna med raket RSM-54 “Sineva” att fortsätta. RIA Novosti citerar sin källa:

“De fortsätta övningsskjutningarna med RSM-54 “Sineva” bestäms av den nödvändiga graden av att upprätthålla behövd potential hos landets marina strategiska kärnvapenstyrka.”

Enligt källan fortgår förberedelserna för kommande försök av “Bulava”, vilka stoppas av det svåra väder- och is-läget i Vita-Havs-området. Men han uttryckte övertygelse om att “Bulava” kommer att accepteras i krigsmakten i slutet av 2011.

Ryska flottan fortsätter övningsskott med raketen “Sineva” (på ryska)

En kul grej med “Sineva” är att det också är namnet på en känd VDV-sång, ja “Sineva” är en böjd form av “blå”. Och VDV har ju som bekant ljusblåa baskrar. Och gruppen som framför sången heter just “Blå baskrar” och hade sitt första framträdande i Afghanistan 1985, på en soldatklubb avsedda för 350:e gardes-fallskärmsregementet.

Filed under: Kärnvapen, Ryssland, VDV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: