Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Marininfanteriet på övning i nord och söder

RIA Novosti har tre artiklar som beskriver övning med marininfanteri under de första dagarna i april. Artikel nummer ett, “Marininfanteriets examen i skjutfärdighet”, är ett fotoreportage om 61:a avdelta marininfanteriregementet tillhörande Nordflottan som genomfört examen i skjutfärdighet . Denna information upprepas i en annan artikel med namnet “Nordflottans marininfanteri” (artikeln har också ett videoklipp). En kul grej är att soldaterna i videoklippet syns öva fallskärmshoppning förutom hantering av ksp, rpg och grk.

Apropå 61:a regementet är dess bas i bosättningen Sputnik sju kilometer från Petjenga/Petsamo . I kommunen Petsamo ligger också den även i Sverige bekanta isfria hamnen Liinahamari. Hamnen spelade en viktig roll för Sverige med den s.k. Petsamo-trafiken 1940-41.

I samband med en flottinspektion av Svartahavsflottan har chefen för Ryska Federationens flotta varit närvarande, amiral Vladimir Sergejevitj Vysotskij, som finns beskrivet i artikeln “Huvudkommendören för VMF gick till havs med patrullfartyg..”. I artikeln framkommer att två stora landstigningsfartyg lyckosamt genomfört uppgifter till havs, samt att delar av en marininfanteribrigad genomfört övningar på landstigningsövningsfältet “Opuk”. Marininfanteristerna uppges ha genomfört samträning mellan olika enheter, stridsträning och skjutning med allt från handeldvapen till stridsfordon. Landstigningsfartygen som deltog var enligt RIA Novosti “Azov” och “Nikolaj Filtjenkov” (klass Alligator/Tapir).

Filed under: Ryssland, VMF

One Response

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: