Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Mediaoffensiv av Nordflottan!!

Nordflottan har nyss genomfört en stor övning i Barents hav och som av en händelse fanns flera representanter för media ombord på ett av övningens större fartyg, ubåtsjagaren Vice-amiral Kulikov. Detta har renderat inslag om övningen i rysk media bl.a. telekanal Zvezda (stjärna) som har reportaget “Sjöstrid” och telekompaniet TV21:s reportage “Vice-amiral Kulikov inträder i Barents hav”. Dessutom finns ett reportage om Nordflottans senaste moderniserade missilubåt K-18 Karelia hos RIA Novosti. På den här sajten finns ytterligare två inslag från övningen i Barents hav, den ena från den statliga kanalen “Första kanalen” samt tevekanalen NTV.

Dessutom tipsade Max (tackar!) om följande två sajter med sjyssta foton dels från flottövningen och dels foton från K-18 Karelija.

En kul grej i inslaget från NTV nämns uttryck som “sovjetisk nostalgi”, “sovjetisk beväpning” och “sovjetiska ideal”.

En annan kul grej är att reportaget från NTV tar upp “kontraktniki”, professionella matroser, både vad gäller över- och under-vattensfartyg.

En till kul grej är att på denna sajt med foton från övningen i Barents hav finns ett foto med två av Nordflottans signalspaningsfartyg vid kaj, nämligen SSV-168 Tavrija och SSV-175 Viktor Leonov (bägge av klassen Meridian, projekt 864, alltså leta efter fotot med siffran 864 i bildtexten samt fartyg med gigantiska “golf-bollar” på överbyggnaden).

Filed under: Ryssland, VMF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: