Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Regemente utrustas med RS24 (SS-X-29)

Det första regementet hos Tejkov-divisionen kommer att vid utgången av 2011 att helt utrustats med det nya mobila raketkomplexet RS-24 “Jars”. Detta meddelades under tisdagen av en officiell representant, Vadim Koval, för de strategiska rakettrupperna (RSVN). Koval citeras i en artikel, “Ett första regemente…” hos RIA Novosti:

“Mottagningen till divisionen av ny teknik avsedda för utrustandet av en tredje bataljon pågår. Till slutet av 2011 kommer ett regemente, försedd med mobilt mark-raketkomplex (PGRK) “Jars”, att ha slutförts till full styrka.”

Koval underströk att raket-förbandet i Tejkovo kommer att fortsätta erhålla teknik för att utrusta första raket-regementet med RS-24 “Jars”.

Enligt engelska Wikipedia har till slutet av 2010 sex raket-komplex typ RS-24 anlänt till Tejkovo-förbandet. Staden Tejkovo ligger nära områdeshuvudstaden Ivanovo, som ligger 25 mil nordöst om Moskva. Ivanovo är också platsen för 98:e gardesluftlandsättningsdivisionen.

En kul grej är att de tre första testskotten med RS-24 genomfördes i Nordens närområde dvs från kosmosdromen i Plesetsk, som ligger 80 mil nord Moskva och 20 mil syd Arkangelsk.

Filed under: Kärnvapen, Ryssland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: