Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Lv-systemet Pantsir-S uppgraderas!!

RIA Novosti informerar om att en medarbetare, Jurij Savenkov, till generaldirektören för “Konstruktionsbyrån Instrumentmakaren” meddelat att lv-systemet Pantsir-S kommer genomgå seriösa modifieringar de närmsta åren. Byråns designers har lovat att komma med en rad förbättringar.

Savenkov citeras:

“Under de närmaste åren planeras en rad djupa modifieringar av systemet, som kommer att ges nya egenskaper… Vi anser att uppgraderingen är korrekt, möjlig och mycket nödvändig”.

Dock, kommer systemets modifieringar inte att påverka vikt och storlek. Pantsir-S visades för första gången under MAKS-1995. Systemet är avsett att försvara mindre militära enheter, administrativa och industriella objekt och områden från flygplan, helikoptrar, kryssningsmissiler och smarta vapen, samt även ge närluftvärn åt luftförsvarsförband utrustade med t.ex. S-300/400.

Pantsir-S1 kan agera autonomt eller i grupper om 6 enheter. I batterigruppering agerar ett fordon lednings- och kommando-enhet, måldata skickas digitalt ut till övriga enheter. Varje fordon har 12 missiler (typ 57Э6-Е) och 1400 granater till en 30 mm automatkanon (2А38М), radarenheterna är 1РС1-1Е och 1РС2 med en räckvidd på 18 km, reaktionstid 4-6 sekunder och grupperingstid <5 minuter. Hela systemet väger 20 ton.

Filed under: PVO, Ryssland, VVS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: