Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Varvskapacitet frigörs i Kaliningrad!!

Den 25:e maj sjösattes, på Jantarj-varvet, den sista av tre beställda fregatter typ projekt 11356 (modifierad Krivak-III) avsedda för Indien. Det var fregatten Trikand som gick av stapeln, “I Kaliningrad sjösattes fregatten Trikand…(fotoreportage finns i artikeln)” och “…sjösättning av tredje fregatten projekt 11356..”.

Enligt Jantarj har huvuddelen av varvets krafter gått åt till den indiska beställningen om tre fartyg typ 11356. 2009 sjösattes Teg och 2010 sjösattes Tarkash. Teg levereras under andra halvan av 2011 och mot slutet av 2012 kommer Trikand att överlämnas till beställaren. Avslutandet av den indiska beställningen frigör kapacitet, enligt varvet, att koncentrerara på bygget av modifierade Krivak-III till Svarta-havs-flottan. I december 2010 kölsträcktes Admiral Grigorjovitj (leverans 2013). Enligt RIA Novosti kommer Svarta-havs-flottan årligen att förstärkas med en till två fregatter typ 11356 från och med 2013.

En kul grej med fregatter av typ 11356 är att de ska kunna t.ex. “..understödja stridshandlingar av land-styrkor samt stötta landstigningar av marininfanteri”, enligt info från varvet.

Filed under: Ryssland, VMF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: