Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Lyckad inkallningsperiod!!

RIA Novosti meddelar att vårens inkallningsperiod (från 1 april till 15 juli) avslutats. I Östra Militärområdet rapporterar Krigskommissionen i fyra regioner nästan 100%-ig uppslutning från de som kallats att göra värnplikten. I regionen Kamtjatka dök 99,6% av de inkallade upp vid inkallningskontoret samma siffor ges för inkallade i republiken Burjätien och Bortre Bajkal. För regionen Sacha (i Jakutien) dök 99,4% av de inkallade upp. RIA Novosti meddelar att Östra Militärområdet kallat in 13500 värnpliktiga. Yterligare drygt 5000 kommer att inkallas.

Under vårinryckningen i Ryssland är det planerade antalet värnpliktig/totalförsvarspliktiga som inkallas drygt 203.000. Det är 70.000 färre än ifjol och beror enligt uppgifter i RIA Novostis artikel på lägre nativitet (under det krisiga 1990-talet) samt på en hög andel unga (uppemot 35%) som inte har de fysiska kraven för att klara av värnplikten. En annan orsak till minskningen av värnpliktiga är anställningen av kontraktssoldater, kontraktniki. Dessutom har de som sökt alternativ tjänstgöring samt befrielse ökat något.

Enligt Ryska Federationens försvarsministerium tjänstgör värnpliktiga inte bara i Ryssland utan även utomlands t.ex. 201:a militärbasen i Tadjikistan, 102:a militärbasen i Armenien, militärbasen i Syd-Ossetien, Abchazien samt andra territorier. För att tjänstgöra utomlands måste soldaten genomgått 6 månaders värnplikt plus specialutbildning.

Källor: “I fyra regioner i fjärran östern kom 100% av de inkallade..”

“Vårinkallningen 2011, färre…fler..”

“Vårinkallningen 2011”

Filed under: ryska armén, Ryssland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: