Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Andromeda-D och SAU till VDV!!

RIA Novosti har flera artiklar som berör materiel och personal på VDV-förband.

I artikeln “Ryska VDV erhåller ny självgående artilleri-plattform under 2013” citeras stabschefen för VDV general-löjtnanten och Rysslands hjälte Nikolaj Ignatov:

“Serieproduktion av dessa SAU:s påbörjas under 2013 och under det året tillförs en första bataljon detta vapen.”

Den SAU (Samochodnaja Artillerskaja Ustanovka) som varit på tapeten är 2S25 Sprut(bläckfisk), 2S25 påminner om svenska IKV91 fast med den viktiga skillnaden att 2S25 är gjord för luftlandsättning (men det kan noteras att IKV-91 är mer än ett ton lättare än 2S25). Dock, har 2S25 en 12,5 cm slätborrad kanon mot IKV:ns 9 cm, intressant nog tillverkade Hägglund och Söner en prototyp med 10,5 cm kanon som kallades IKV105 (kan tilläggas att CV90 finns med både en 10,5 cm och 12,0 cm kanon (Cv90120-T)).

I artikeln “Glonass kommer att ingå i desanternas utrustning” nämns att GPS-utrustning kan komma att bli en del av VDV-soldatens standardutrustning. Införandet av elektroniska kartor nämns också.

I artikel “Inköp av ledningskomplexet Andromeda påbörjas 2012 för VDV”. Andromeda-D är ett ledningssystem som delvis har införts hos 76:e luftlandsättningsdivisionen. General-löjtnant Ignatev påtalar att både 98:e luftlandsättningsdivisionen och 7:e luftlandsättningsbrigaden ska erhålla detta ledningssystem.

I artikeln “Sergeanter i VDV från 2016 enbart kontraktniki” meddelas att andelen kontraktniki i ryska armén ska ökas från dagens 180.000 till 425.000 till 2016. Detta innebär att alla sergeanter inom VDV blir kontraktniki.

Filed under: ryska armén, Ryssland, VDV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: