Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

BMD-4M och BTR-MD till VDV under 2011!!

RIA Novosti meddelar att VDV ska erhålla tio BMD-4M och lika många BTR-MD/D3 mot slutet av 2011. Observationsplatsen har några sjyssta bilder på trupptransportfordonet BTR-MD, ett fordon som både är luftlandsättningsbart och amfibiskt. BTR-MD kan komma att levereras till arméförband såväl som till flottans marininfanteri.

Sååå…VDV får nya lätta stridsvagnar/Ikv, 2S25 “Sprut”(bläckfisk), nya stridsfordon typ BMD-4M och nya trupptransportfordon BTR-MD “Rakusjka”(snäcka/mussla).

På följande sida hos bratishka.ru finns foton på tre pansarfordon tillhörande VDV, notera den simmande lvrobotvagnen, de fyra bläckfiskarna och en solitär BMD-4M. Fotona uppges vara tagna under den stora luftlandsättningsövningen sommaren 2010.

Enligt ryska tidningsuppgifter kommer de nya pansarfordonen att i det närmsta fördubbla VDV:s stridseffektivitet.

Visst ja, det tog ett tag innan poletten trillade ner…alla VDV-relaterade nyheter på RIA Novosti de senaste dagarna har sin upprinnelse i att VDV har andra augusti som sin födelsedag. Det var den andra augusti 1930 som 12 desanter i samband med en flygvapenövning fälldes i området Voronesj för att lösa vissa taktiska uppgifter. Men det var först 1931 som den första VDV-avdelningen grundades och det var i Leningrads militärområde. En “kul grej” är att VDV sattes in mot finska förband under Vinterkriget/Fortsättningskriget.

Källa: “VDV kan erhålla upp till sex nya pansarfordon…”

Filed under: Ryssland, VDV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: