Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Inför Center-2011: djupvadning med tanks!!

Inför den stora strategiska övningen som hålls i centrala militärdistriktet i slutet av september har RIA Novosti en artikel om djupvadning, “Soldater på övning i Ural tränar styrning av tanks under vatten”.

I artikeln sägs bl.a. följande:

“Stridsvagnar utrustade med medel för undervattensframförning, kan överkomma vattenhinder på ett djup upp till fem meter och en bredd på omkring en kilometer”.

“För stridsvagns- och pansarskytte-förband är det nödvändigt att köra upp ur vattenhindret i stridsordning, övergången av vattenhindret sker på bred front med kort artilleriförberedelse, fienden attackeras kontinuerligt under den fortsatta övergången.”

På dutube har ett inslag från telekanalen Zvezda lagts upp, den 21 juni 2011, och som visar stridsvagnsenheter ur f.d. Kantemirskaja gardespansardivision under djupvadning av en liten sjö, kommentatorn pratar om bredd 50 meter och max djup tre meter. Gardespansardivionen är numera uppdelad på en eller två stridsvagnsbrigader, beroende på om man läser engelska eller ryska wikipedia. Systerförbandet till Kantemirskaja är den mekaniserade divisionen Tamanskaja och båda är baserade i Moskva-området.

Enligt engelska wikipedia bestod Kantemirskaja i septmeber 2008 bl.a. av 310 st T-80, 300 BMP-2 och 130 bandhaubitsar(Msta-S och 2S3 Akacia). Det fanns/finns? enbart i Kantemirskaja fler stridsvagnar, fler stridsfordon och fler bandhaubitsar/haubitsar än i hela svenska armén.. …supernice..host..harkel!!

Nedan en kul sekvens från ett träningscenter för djupvadning som visar dels svårigheten med djupvadning och dels de resurser(infrastruktur) som läggs ned på djupvadning inom ryska armén.

Nedan finns ytterligare bilder på ett djupvadningsträningscenter i Volgograd-området från ett inslag på telekanalen Vesti 2010. Här ser man den omfattande säkerhetsapparaten som omger djupvadning, från träning i vattentank av evakuering i u-läge till dykteam redo att rycka in om djupvadningen misslyckas, som sagt resurser och träning sätts in på djupvadningsområdet.

Filed under: rysk teknologi, ryska armén, Ryssland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: