Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

VDV-övning: återtagning av flygfält i vinterklimat

Under veckan har 106:e luftlandsättningsdivisionen i Tula (20 mil syd Moskva) genomfört en övning av bataljonsstorlek enligt RIA Novosti.

Övningsupplägget var följande: återta flygplats som tagits av fiendestyrkor. Övningen kulminerade i mitten av veckan, sannolikt onsdag. Under onsdagen genomfördes hela baletten där det fiktiva besatta flygfältsområdet först förbereddes och “plöjdes” med Mig-plan. Därefter en luftlandsättning om drygt 400 fallskärms-soldater och 6 stycken stridsfordon typ BMD. Luftlandsättningen genomfördes från 800 meter och under svåra väderförhållanden med låg molnbas, blåst och snötäckta fält. Även en rote attackhelikoptrar typ Mil-24 deltog (syns i slutet på nedanstående reportage då de lågsniffar över flygfältet/fältet).

Ett videoreportage finns på RIA Novostis hemsida med titeln “Jaktplan och “flygande” BMDs på övning i Tula”, dock finns samma reportage med samma titel utlagt på dutube, se nedan.

106:e genomförde en övning av samma omfattning i slutet av mars 2011, omnämnt tidigare på denna sajt med rubriken “Bataljonstaktisk luftlandsättning för 106:e i Tula”.

Filed under: Suomi/Finland, Sverige, Uncategorized, VDV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: