Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Huvudstyrelsen för pansarfordon: tung pansarplattform bekräftas

ITAR-TASS citerar den 23:e mars i artikeln “Försvarsministeriet bekräftar…” en viss generalmajor Aleksander Sjevtjenko, som är chef för “Huvudstyrelsen för pansarfordon”, GABTU . Organet är en del av Ryska Federationens försvarsministerium och själva organet kan spåras tillbaka ända till november 1929 då “Styrelsen för mekanisering och motorisering av Röda armén” grundas. GABTU ingår också som en del av Ryska Federationens väpnade styrkor.

Generalmajor Sjevtjenko sa under fredagen till journalister följande:

“Angående projektet Armata, Försvarsministeriet bekräftar teknikprojektet avseende denna plattform. Den motsvarar alla behov som framställts av militära departement i detta stadium av projektet. Om tre år kommer vi att kunna se resultatet i metall.

ITAR-TASS meddelar också att generalmajoren underströk att projektet lyckosamt realiseras på Uralvagonzavod. Angående tidsplanen gavs följande citat:

“Försvarsministeriet är nöjd med progressen i arbetet, som går helt enligt plan.”

Sen kan man notera att lenta.ru har två artiklar i ämnet, dels “Försvarsministeriet påbörjar massiv skrotning” samt “Försvarsministeriet bekräftar Armata”. Den förstnämnda artikeln beskriver hur stridsvagnar typ T-55, T-62 och T-64 kommer att skrotas i stor skala samt att T-72:or kommer att uppgraderas till T-90-standard. Här meddelas att modernisering av befintliga T-72:or är tre fyra ggr billigare än nyinköp. Vidare nämns att första prototypen av Armata blir färdig i början av 2013 med serieproduktion och förbandsleverans under 2015.

Under oktober 2011 nämnde Brezjnev Armata i följande artikel “Ny svår plattform för nya svåra brigader”.

Filed under: rysk teknologi, ryska armén, Ryssland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: