Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Armata: nya stridsfordon och bärgningsvagnar

Rysslands vice-premiär i form av Dmitrij Rogosin har i veckan som gick uttalat sig om den nya tunga plattformen Armata. I artiklarna “Med Armata som bas skapas tre typer av krigsfordon” (Ryska Tidningen) samt “BMP och bärgningsfordon skapas på Armata-bas” (RIA Novosti).

Återigen bekräftas seriepoduktion av ny stridsvagn från 2015 men Rogosin nämner också att både stridsfordon (BMP) och pansrade bärgning/räddning är två ytterligare varianter av den universella plattformen Armata .

Dmitrij Rogosin citeras i båda artiklarna med:

“Till 2015 planeras serieproduktion av stridsvagn Armata”

Samt även:

Armata är en universell plattform på vilken bas formeras en modern stridsvagn av den nya generationen. Det kommer också ett stridsfordon (BMP) samt i enlighet med det ett pansrat bärgning/räddnings-fordon för arbete på slagfältet.”

Rogosin nämner också att designfilosofin för konstruktörerna är modulärt och att detta gör reparationer m.m. snabba och effektiva. Vidare avslutas artikeln i RIA Novosti med ett återgivande av att vice-premiären nämnt att Uralvagonzavod sysslar med REMO av T-72 (på uppdrag av Rysslands försvarsministerium) samt byggande av T-90 för utrikes export.

Sen tidigare har vice-premiären Dmitrij Rogosin annonserat byggandet av 2300 ny stridsvagnar typ Armata till 2020, se tidigare inlägg på denna sajt “2300 stridsvagnar till 2020”.

Filed under: Estland/Viro, rysk teknologi, ryska armén, Suomi/Finland, Sverige

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: