Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Makarov, Iskander och kärnvapenhotet

Ryska Federationens generalstabschef general Nikolaj Jegorovitj Makarov har återigen talat i klartext på en konferens under veckan som gick. Generalen har uttalat sig om eventuella motåtgärder avseende NATO:s robotsköld i östra Europa och vad som kan komma om frågan om missilförsvaret inte löses. I tidningen “Vzglad”, Utblick, finns artikeln “Makarov meddelade om ett nytt missilförsvar…” och där finns följande avsnitt/citat att läsa:

“Enligt hans ord, Ryssland kommer inte att tveka inför kraftåtgärder för att försätta delar av ett missilförsvar nära dess gränser och som hotar dess kärnvapenpotential ur funktion”

“I händelse av att sådana åtgärder är otillräckliga, kommer de krafter och medel att vidtas som tillåter destruktion av missilförsvars-element.”. Här diskuterades Iskander. “Iskander är bara ett litet element i sådana åtgärdare, sade Makarov”

Makarov nämnde också att:

“Ingen konflikt utvecklas ögonblickligen utan föregås av motsvarande politiska.”

Det kan noteras att general Makarov i november 2011 gjorde följande uttalande i “Kommersant on-line”:

“Möjligheterna till lokala väpnade konflikter utmed hela gränsperimetern har ökat markant. Under särskilda omständigheter utesluter jag inte att att lokala och regionala väpnade konflikter kan växa till fullskaligt krig, inräknat användningen av kärnvapen.”

Mer om det utalandet kanläsas i den äldre Brezjnev-artikeln: General Makarov om kärnvapen, Nordatlantiska alliansen och Afghanistan!!

Sen kan det noteras att RIA Novosti de senaste dagarna har publicerat flera artiklar om kärnvapenstyrkornas ombeväpning/utveckling etc:

“Strategiska kärnvapenstyrkornas division i Tejkovo är färdigombeväpnade till Jars i slutet av 2012.”

“Ett sjätte Topol-regemente i Tatischtjevo ombeväpnat till 2013”

“Ny uppskjutning med Bulava under 2012…”

“Ny radarstation i Armavir i drift mot slutet av 2012”

Följande inslag om militärattacheers besök på radarstationen i Sofrino utanför Moskva finns på RIA Novosti och dutube sen fjärde maj. Och Finlands militärattaché Pentti Forsström intervjuas mycket kort om det nu kan betyda något i sammanhanget.

Filed under: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: