Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Huvudbasen Baltijsk rekonstrueras för korvetter och dieselubåtar

Noterar lite snabbt att RIA Novosti publicerade en intressant artikel igår på sin nyhetssajt, “VMF erhåller tio örlogsfartyg och båtar under 2012 enligt huvudchefen”. I artikeln berörs olika leveranser av fartyg/ubåtar till de olika delflottorna som Ryska Federationen har t.ex. Nord-flottan, Kaspiska flottiljen m.m. Informationen i artikeln härrör från en viss vice-miral Viktor Tjirkov som basar för hela VMF.

I slutet av artikeln berörs olika baser bl.a. meddelar RIA Novosti att huvudbasen i Baltijsk ska rekonstrueras för att kunna husera enheter bestående av korvetter och dieselubåtar, även infrastrukturen på hamnanläggningen på Kronstadt i Finska vikens innersta del ska restaureras. I fallet Kronstadt ska först geologiska undersökningar genomföras innan arbetet drar igång på allvar. Vad gäller Kaliningrad i övrigt är planeringen inför byggandet av små militära samhällen avslutade.

Ytterligare marina baser som förstärks och moderniseras är den i Novorossijsk (Svarta Havet), Kaspijsk nära Machatjkale (Kaspiska havet) samt Astrakhan (Kaspiska havet). Och Kaspijsk avslutar hela artikeln med att där påtalas att där finns 46:e kustrobotavdelningen beväpnad med kustrobotkomplexet “Bal-E”. Bal har en räckvidd på 12 mil och är beväpnad med en kustrobotversion av X-35, Bal-komplexet accepterades av Ryska Federationens Väpnade Styrkor 2008.


.

Filed under: Ryssland, Sverige, VMF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: