Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Ryska konventionella ubåtar med AIP

I artikeln “Rubin har börjat bygga AIP-prototyp i naturlig skala” kan man läsa att Ryska flottans senaste tillskott av ubåten “Sankt Petersburg, projekt 677 Lada” är en besvikelse. Detta mycket på att framdrivningen, diesel-elektrisk, inte når upp till ställda krav. Ubåten Sankt-Petersburg har överförts norrut för avslutande tester, som en del av samarbetet mellan rysk försvarsindustri och Ryska flottan.

Emmellertid meddelar designbyrån Rubin att man har AIP-framdrivning under utveckling sen minst två år tillbaks och att den är efterfrågad av Ryska flottan och Indiska flottan (export modell projekt 1650 Amur). Summa sumarum kommer nästa ubåt av typ 677 inkludera förbättringar som framkommit/framkommer under testerna med Sankt-Petersburg (B-585).

En förbättrad variant av projekt 677 kan komma i slutet av 2014, då nästa ubåt i serien (B-586 Kronstadt) planeras att levereras. Samt att ubåt nummer tre i serien kanske kommer att utrustas med AIP (B-587 Sevastopol, sjösättning 2015).

De ursprungliga planerna för antalet ubåtar projekt 677 var 20 stycken, och typen är en mycket moderniserad projekt 636 Kilo.

Filed under: rysk teknologi, Ryssland, Suomi/Finland, Sverige, VMF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: