Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Luftförsvarsövning avslutas

RIA Novosti informerar om en luftförsvarsövning i artikeln “Styrkor från Centrala Militärområdet försvarar 29 objekt i Ryska Federationen från
motståndarattack”
, artikeln är daterad till 28 januari.

I artikeln citeras en mediarepresentant från Centrala Militärområdet:

“Den förenande tanken är att avdelningarnas agerande kommer att pågå i luftrummet över och på marken tillhörande 29 ryska federala objekt”

Mediarepresentanten underströk att övningen inleds med att flyg tillhörande Centrala Militärområdet imiterar fiendeflyg som försöker”slå” mot viktiga objekt i olika regioner i landet. Vidare, i akt och mening att förhindra fiendens framträngande kommer flygstyrkor i jourberedskap att lyfta från flygplatserna Stora Sorvino (regionen Perm) och Kansk (regionen Krasnojar). Dessutom meddelade representanten att jaktflyg typ Mig-31BM antingen kommer att förinta fienden eller att tvinga ner honom på marken.

I luftförsvarsövningen deltar 30 radarenheter bl.a. med den nya radarstationen typ Gamma-S1 (ger bl.a. koordinater för intercept), vidare deltar arméflyg i form av Mi-8 och Mi-26 från basen Tolmatjevo (Novosibirsk) samt attackplan typ Su-24M från basen Sjagol (Tjeljabinsk). Antal flyg i övningen uppges till 30. I övningen deltar komplex av typ S-300PS, dock endast i en målföljande roll. En kul grej är att attackflygets uppgift är att slå mot fiendens baser med 250-kilosbomber.

Styrkorna från VVS (flygvapnet) och PVO(luftförssvaret) står under befäl av general-major Viktor Sevastjanov, övningen avslutas den 30 januari.

Filed under: PVO, rysk teknologi, VVS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: