Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Utvärdering av Ivanovo VDV

RIA Novosti rapporterar i artikeln “Gerasimov nöjd med resultatet av utvärderingen av VDV:s 98:e” att mellan 17:e och 21:a februari genomfördes en utvärdering av vissa enheter inom Ryska Federationens väpnade styrkor. Utvärderingen avsåg stridsberedskapen hos förband och ledningsorgan och genomfördes av ryska generalstaben.

Utvärderingen är den största på 20 år och omfattade 7.000 krigstjänstgörande samt 48 flygplan och helikoptrar. Avseende VDV:s luftlandsättningenhet 98:e från Ivanovo citerar RIA en generalstabschef i form av armégeneral Valerij Gerasimov:

“VDV:s 98:e luftlandsättningsenhet har visat en hög standard under uppfyllandet av sina uppgifter. Efter genomförd lufttransport av enheten i 20 Iljushin-76 från Ivanovo till Sjagov genomfördes en över 10 mil lång marsch för egen maskin under svåra väderförhållanden vid en temperatur på -20 grader samt djupt snötäcke.”

Gerasimov noterade att enhetens stab fungerad smidigt under ledningen av enheten till rätt område samt i förlängningen av enhetens uppfyllande av övningens stridsuppgifter på övningsområdet. Vidare understryker generalen att desanterna försökte lösa uppgifterna som under strid. Utvärderingen genomfördes under marsch såväl som på plats, från soldat till regementschef. Vidare nämns att alla var ständigt i stridsutrustning och stridsberedda.

Generalen nämnde också den bra stridsberedskapen hos den flygande och tekniska delen av 4:e kommandot inom flygvapnet samt luftvärnet tillhörande MILO Syd. Genomförda åtgärder av flygenheter under stridsberedskap var 100% och utförda huvudsakligen inom uppställd tidsram. Praktisk attackförmåga var “bra”, samt besättningarnas utrustning i form av moderna målutpekningsmedel som “utmärkt”.

Filed under: PVO, ryska armén, VDV, VVS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: