Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Frogfoot SuperSport

RIA Novosti citerar en officiell representant från MILO Syd i artikeln “Flygare i MILO Syd övade med nya Su-25SM3 nattetid”.

“Militära piloter från flygbas tillhörande VVS MILO Syd har genomfört träningsflygning i mörker med markattackplanet Su-25SM3, som tillförts försvaret i mitten av förra månaden. Mellan grundläggande moment utfördes simulerad luftstrid samt övning i start och landning på belyst fält, vidare tränades avancerade stridsmanövrer på mellan (från 1000 till 3000 meters) och låg (från 200 till 1000 meters) höjd.”

Presentatören underströk att sturmovik Su-25SM3 till skillnad från sina föregångare kan förinta små rörliga och orörliga markobjekt dag som natt samt luftmål. Vidare nämndes att piloterna utförde fler än 25 flygningar med plan utrustade med ostyrda raketer och bomber. Denna djupt moderniserad variant av Frogfoot uppges kunna bära nästan dubbel vapenlast jämfört med föregångaren samt vara tre ggr så stridseffektiv.

I artikeln “Omkring 10 nya flygplan typ Su-25SM3 har inträtt i tjänst på flygbas i Milo Syd” citerar RIA Novsti återigen en officiell representant från MILO Syd:

“Inom ramen för statliga beställningar har en flygbas i Milo Syd, lokaliserat i området Krasnodar, erhållit första partiet av det nya flygplanet Su-25SM3 i en kvantitet på omkring 10 stycken”.

Enligt Milo Syd har omkring 60% av den flygande pesonalen genomgått övergångsförberedelser till Su-25SM3.

Leveransen av Su-25SM3 är en del av det moderniseringsprogram som pågår där 30 av 80 individer moderniserats/levererats. Dock påstår Izvestija att i tävlingen om en ny markattack ligger Suchoj bra till och att ett helt nytt plan baserat på Su-25 UB kommer att gå på flygtester 2014.
Denna nya sturmovik (nytt index ej fastställt) kommer kunna lufttankas, inneha elektronisk krigföringsförmåga med Vitebsk-25(Витебск-25), målutpekningssystem KOLT-25 (СОЛТ-25), lastförmåga på nära sex ton, beväpnas med styrda raketer X-29, ledning av bomber via televisionsstyrning KAB-KR (КАБ-КР) samt självkorrigerande bomber med Glonass etc. Izvestija har en artikel om den nya sturmoviken.

Filed under: rysk teknologi, VVS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: