Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Zapad-2013 större än tidigare annonserat

RIA Novosti publicerade vid 21-tiden igår kväll en artikel med rubriken “Genstab: antalet krigstjänstgörande i övningen Zapad-2013 kan komma att växa”. I artikeln citeras generalstabschefen armégeneral Valerij Gerasimov när han summerade den avslutade beredskapskontrollen i ryska Fjärran östern:

“Övningen kommer att pågå på nio övningsområden i Ryssland och Vitryssland. Annonserad numerär av involverad trupp – 13.000 krigstjänstgöranden på båda sidor är inte en slutgiltig siffra, det är möjligt att den ändras.”

Vidare citerades armégeneralen efter ett kort resonemang om att Ryssland och Vitryssland har rätt att genomföra övningar inte överstigande 10.000 soldater utan att i förväg notifiera om detta.

“Emellertid, eftersom vi bjudit in militärattachéer från utlandet, inklusive NATO, kan den annonserade numerären möjligen ändras mot det större. Just nu utarbetas en lösning.”

Artikeln avslutas med följande citat från Gerasimov:

“Erfarenheterna, som kommit från den nyligen genomförda utomstående kontrollen av stridsberedskap av trupper i Centrala- och Östra-militärområdena kommer oundvikligen att behövas i den ryska-vitryska övningen Zapad-2013.”

Filed under: Estland/Viro, rysk politik, ryska armén, Suomi/Finland, Sverige, VMF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: