Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Marinflygsamövningen på Kola-halvön involverar flygvapenresurser

Sen några dagar pågår en samövning mellan marinflyget och luftvärnsresurser på Kola-halvön enligt rian.ru. Tvzvezda.ru publicerade ett nyhetsinslag om detta nu på morgonen och där meddelas att även resurser från flygvapnet deltar. I inslaget intervjuas en divisionschef Miroslav Koroljkov och han säger bl.a. att:

“Det är en tillräckligt stor övning som iordningställts för våra formeringar och på sovjettiden genomfördes inte sån här övning i vår nordvästliga riktning”. Därför är det viktigt att träna samhandling och att lösa sådana uppgifter som nu kan komma att utvecklas i nordvästlig riktning samt att träna med tillförd navigationsteknik…det här är en särskild förberedelsefas under övningsåret.

Bildtexten till inslaget lyder:

“Under flygningarna tränar flygförarna att genomföra spaning, träffa landmål, “intercept” av motståndarens flyg. Enligt en divisionschef har en sådan övning på Kola-halvön inte genomförts på flera decennier och för ekipage tillhörande Nordflottans marinflyg är flygningarna en förberedelse inför större övningar. I vilka det kommer att delta övervattensfartyg, ubåtar och kusttrupperna”

Телеканал “Звезда”

Авиация Северного флота проводит масштабные учения

26 августа 2013, 09:27

В Мурманской области начались крупные авиационные учения, в которых участвуют подразделения Северного флота, ВВС и ПВО. Экипажи истребителей Су-33 и Су-27 учатся вести бой как по одиночке, так и в составе группы самолетов. … Подробнее »

Filed under: PVO, rysk politik, Suomi/Finland, Sverige, VMF, VVS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: