Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Zapad-2013: slutövning med “Iskander” och “Orkan” i Leningrads län.

RIA Novosti publicerade den 21 september följande artikel “Artillerister i Västra militärområdet genomför provskjutning med Iskander och Orkan”. I artikeln citeras Västra militärområdets presstjänst:

“För att verifiera operativ-taktiska komplex av typen “Iskander”, “Totjka” och “Totjka-U”, samt också verifiera raketartillerisystem som “Tornado” och “Orkan” kommer man att den 22 september att beskjuta övningsmål, som befinner sig på flera mils avstånd från startpunkten på artilleriskjutfältet tillhörande Västra militärområdet i Leningrads län.”

“För att utvärdera effekten av eld i målen samt för korrigering av elden kommer man under stridsskjutningens gång använda förarlösa flygplan av inhemsk produktion…”

Enligt RIA Novosti utgör detta avslutningen på övningsåret för raketister och artillerister i Västra militärområdet. Besök av kursanter från Michailovs artilleriakademi väntas.

Iskander är ett robotsystem i två ryska varianter, Iskander-M och Iskander-K. Båda uppges ha en räckvidd på upp till 50 mil, men finska källor anger 70 mil, läs mer i texten “Iskander, Iskander, Iskander”.

“Det kan bli regn”, sa Bull.
“Regnigt blir det”, sa Bill.
“Äsch, paraplyer är överskattade, sa elake Måns.”

Mer info om Iskander:
“Fler Iskander till Milo Väst.”
“Makarov, Iskander och kärnvapenhotet”

Filed under: Artilleri, Estland/Viro, rysk teknologi, ryska armén, Suomi/Finland, Sverige

2 Responses

  1. Jägarchefen says:

    Riktigt intressant att de utnyttjat UAV för verkansverifieringen, höll på att “ramla” av stolen igår när jag läste om denna låganivå som de verkar hålla…

    • brezjnev says:

      Ja, den här “låga nivån” har gett mig kalla kårar efter ryggen i flera år. Och om nivån är “låg” nu, vad är den inte om säg tre eller fem år, sju eller tio år.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: