Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Luftlandsättning av regemente nordöst Moskva

Tvzvezda.ru har publicerade ett inslag den 14 mars kl.18.35(Moskva-tid) med rubriken “VDV-övning i Kostroma län: militären luftlandsatte 1500 soldater samt militärfordon”

Återigen är det 98:e gardesluftlandsättningsdivisionen som är på tapeten, denna gång erhöll divisionens stab order om att befria och ta en flygplats på fientligt område. Tilldelade resurser för uppgiften var 1500 soldater , 17 stycken militära transportplan typ Il-76 samt eldunderstöd i form av ett antal medförda stridsfordon och artillerifordon (ser ut som 2S25 “Sprut”).

Övningen genomfördes trots hårt väder, vissa grupper samt stridsfordon hamnade i ett lövskogsområde. Flygplatsen erövrades och enligt tvzvezda var fienden förintad efter nån timme.

En kul grej med Kostroma län är att det ligger ca 25 mil nordöst Moskva, ungefär på samma breddgrad som Estland och Mälardalen.

En till kul grej är att 98:e med bas i Ivanovo ligger mitt i den gyllene ringen av ryska historiska städer. Den gyllene ringen med städer som Jaroslav, Rostov, Kostroma, Vladimir, Suzdal utgör en central del av Rysslands tillkomst. Bl.a. fick Ruriks söner/efterkommande och vasaller förläningar i området. Och det är hit som storfursten av Kiev, Jurij Långarm, överför sin makt och sedermera anses grunda Moskva (som enligt Ipatiev-krönikan omnämns första gången år 1147 ).

Gyllenhaal tipsar på sin blogg om en annan luftlandsättning om 1500 soldater samt stridsfordon i länet Rostov i södra Ryssland. Länet Rostov har landgräns mot östra Ukraina.

Relaterat:

Största VDV-övningen sen Sovjetunionens fall

Arktiskt flygfält från Sovjettiden åter i drift

Arktiskt flygfält från sovjettiden renoveras och utökas för militär gruppering

Телеканал “Звезда”

Учения ВДВ в Костромской области: военные десантировали полторы тысячи солдат и боевую технику. ВИДЕО

14 марта 2014, 18:35

Масштабные учения ВДВ проходят в пяти регионах России. В Костромской области десантники освободили от условного противника «захваченный» аэродром.

Подробнее »

Filed under: Estland/Viro, rysk politik, Suomi/Finland, Sverige, VDV

2 Responses

  1. jan-olov says:

    tack för att du fortsätter och orientera oss när inte ordinarie heltidsanställda befäl inom linjeorganisationen lyckas und orientera sina underställda bataljoner.

    mvh Kn jan-olov holm hemvärnsbefäl

    • brezjnev says:

      Varsågod, ett syfte jag har är att försöka kringgå diverse grindvakter i media och annorstädes. Det finns grindvakter som filtrerar och tvättar information innan och om den alls når fram till skattebetalarna, som står för notan för kalaset.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: