Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

76:e i Pskov genomför omfattande luftlandssättning

Tvzvezda publicerade den 11 augusti en artikel med rubriken “Krigare ur 76:e luftlandsättningsdivisionen genomför massiv desantering i länet Pskov”. Enligt artikeltexten kommer VDV att genomföra en övning i länet Pskov mellan 11 och 16 augusti, övningens aktiva fas inträffar mellan 14 och 15 augusti.

Övningen är en tvåstegs kommando-stabs-övning i vilket man samtidigt på två platser kommer att luftlandsätta omkring tretusen desanter. För detta ändamålet finns 15 transportplan av typen Il-76 att tillgå. Ytterligare 15 flygfarkoster tillkommer i form av av jaktattack av typenSu-34 “Hellducks” samt attackhelikoptrar Ka-52, Mi-24 m.fl. Vidare deltar även stridsfordon (Sprut och Nona) och luftvärn (Strela-10) ur VDVs vanliga repertoar.

I artikeltexten citeras en viss major på försvarsministeriets presstjänst en viss Irina Kruglova som säger att detta är första gången man genomför en sån stor övning med luftlandsättning i obekant område.

Man kan notera att länet Pskov gränsar mot både Estland och Lettland. Man kan också notera att Il-76 “Candid” kan ta 125 fallskärmssoldater d.v.s i detta sammanhang totalt drygt 2000.

Nedan ett äldre klipp från dutube avseende 76:e i Pskov,

Filed under: Estland/Viro, rysk politik, Suomi/Finland, Sverige, VDV

2 Responses

 1. jan-olov holm says:

  Inte ett ljud i sv massmedia ännu men mkt bra att du lägger ut det så det alternativa masmedia istället löser uppgiften.
  Idag är det den 14 aug och den aktiva fasen i ll övn-vi får se..

  Kn Jan-olov Holm

  • brezjnev says:

   De s.k nyhetsredaktörerna i svensk media har en absurd uppfattning om vad som är viktiga nyheter och inte. Nyhetsredaktörerna verkar fungera som filter eller grindvakter för “otillåten information”, som medborgarna ska skyddas ifrån.

   Hur var det nu i den sovjetiska tidningsvärldens två tidningar, Pravda (=sanning) och Izvestija (=nyheter); i Pravda (sanning) fanns inga nyheter (Izvestija), och i Izvestija (nyheter) fanns ingen sanning (pravda).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: