Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

“Vostok-2014” har startat: TOLO av markattackplan på rysk vägbas

Tvzvezda.ru publicerade den fjärde september en artikel med namnet “Markattackplan Su-25 landade för första gången på en vägbas”. Landningen tog plats på en 1,5 km lång vägsträcka på den federala motorvägen M-60 “Ussuri”, som är den 76 mil långa huvudvägen mellan de två halvmiljonstäderna Chabarovsk och Vladivostok (enligt bildtexten stängdes motorvägen av i närheten av bosättningen Kremovo ca 13 mil från Vladivostok).

Piloten i den första Su-25 som tog mark var chefen för 18:e attackflygregementet, Aleksander Zaripov. I inslaget intervjuas en ordförande på Ryska försvarsministeriet, en viss Dmitrij Bulgakov, som poängterar att logistiken är uppdelad i flera olika delar som amförsöjning, transport, underhåll av flygande materiel, broar etc…

Sedan kan man notera ett annat videoinslag hos tvzvezda.ru från den tredje september med rubriken:

“Piloter landar stridsflygplan på motorväg under övning “Vostok-2014”, dock handlar det inslaget om lastning av stridsvagnar på järnvägstransport men de två första raderna i bildtexten kan man läsa följande:

“Den stora övningen “Vostok-2014 har startat i Burjätien. I manövern deltar tre- och ett-halvt-tusen man tillhörande Östra militärområdets materiel-tekniska tjänst.

Noterar att Observationsplatsen har sjyssta inlägg om nyttjandet av vägbaser bl.a. i samband med övningen “Vingar-2007”, som också inträffade i Ryska fjärran östern.

“En rysk väg”

“En rysk vägII”

Observationsplatsen har också ett inlägg om sovjetiska och polska vägbaser under Kalla kriget.

Телеканал “Звезда”

Штурмовик Су-25 впервые в истории приземлился на шоссе

4 сентября 2014, 10:13

Штурмовик Су-25 впервые в истории ВВС России во время учений в Восточном военном округе совершил посадку на федеральную трассу M-60 «Уссури» в Приморском крае. Для удобства летчика на асфальт заблаговременно нанесли разметку, которая соответствовала линиям на обычной взлетно-посадочной полосе.

Подробнее »

Filed under: Kalla kriget, Ryssland, Suomi/Finland, Sverige, VVS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: