Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

“…närvaron av de ryska ubåtarna har ökat under de senare åren.”

På ryska flot.com kan man läsa en kort artikel publicerad den 23 december om att finländska marinen utökar sin patrullering på grund av rysk aktivitet, “Finland förstärker patrulleringen av Finska viken p.g.a rysk aktivitet”. Flot.com hänvisar till yle. Artikeln “Marinens identifieringsuppgifter har märkbart ökat i närområdet” på yle.fi publicerades den 22 december och har en ingress med följande lydelse:

“Finländska marinen har märkbart intensifierat bevakningen i finländskt närområde på grund av ryska arméns ökade sjötrafik. Detta året har marinens identifieringsuppgifter varit inemot 70% fler än förra året.”

Sedan kan man med behållning lyssna på en intervju med kommendören för Finska vikens marinkommando, Kari Aapro, gjord den 20 oktober 2014. Intervjun och artikeln finns på svenska yle.fi under rubriken “Vi brukar inte berätta om våra ubåtsiakttagelser”

Filed under: Estland/Viro, Suomi/Finland, Sverige, VMF

3 Responses

  1. Roger Klang says:

    Jag tror att Putin tar ett land i sänder. Han tog först Georgien. Sedan tog han Krim och han ville ta Ukrainas östra delar. Sedan tar han oss och sist tar han Finland. Jag ska iväg och fira Jul om en timme. God Jul på dig din gamle Brezjnev!

    Roger Klang

  2. Roger Klang says:

    Hmm, när tar han förresten Baltikum?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: