Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

80:e arktiska brigaden övar landstigning

Noterar att tvzvezda.ru har publicerat inslag om hur delar av 80:e arktiska brigaden övar ilastning fordon på stort landstigningsfartyg BDK-45 “Georgij Pobedonosets”. På “dutube” finns sen 10.e augusti inslag från tvzvezda.ru om hur man lyckas lasta bandvagnar och hjulfordon på 20 minuter.

På tv21.ru finns en artikel från 7:e augusti med titeln “Förare från arktiska brigaden…” som omtalar hur enheter ur Nordflottans arktiska brigad förbereder sig för en storövning i Arktis.  I förberedelser inför övningen ingår ilastning på stora landstigningsfartyg typ Ropucha, “Georgij Pobedonosets” och “Kondapoga” för att sen inom kort utföra transport till övningsområde i Arktis. I denna artikel omnämns samövning med VDV och spetsnaz bl.a. på Putaranaplatån nord Norilsk. Enligt artikeln har enheter ur 80:e tränat lastning av fordon och soldater i en hel vecka inför övningen.

Den 21:a augusti publicerades på tvzvezda.ru följande inslag “Nordflottans motorskytte landstiger för första gången på sibiriska öar”. I den korta texten omnämns att desanter från 80:e finns ombord på flaggskeppet BPK “Severmorsk” men i filmsinslaget syns BDK-45 “Georgij Pobedonosets” samt att en konvoj med fartyg stävar mot porten till Karahavet via norra Ishavet med målet Sibiriska öarna.

Filed under: arktisk brigad, spetsnaz, ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: