Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Tunga preussiska robotsystem

Tvzvezda har det peppiga programmet “Voennaja prijåmka” (ung. Militär mottagning/teknik/påhittighet”). Programmet ifråga sändes i somras och har titeln “Armé på gränsen”. Upplägget är att programledaren besöker Ryska Federationens västligaste-, nordvästliga-, nordligaste- och sydligaste gränspunkter.

Den första är Mys Taran, med den tyska fyren, i Kaliningrad och “två steg” från fyrområdet ligger bosättningen Donskoe med trevliga garage för sjömålsrobotsystemet “Bal” . “Bal” har en räckvidd, beroende på robotversion, på 13-26 mil, robotförbandet i f.d. Preussen är 25:e kustrobotbrigaden. Första skottet med “Bal” genomfördes under övningen Zapad-2017, då för att utvärdera systemets möjligheter och då angavs räckvidden till 13 mil.

I programmet syns också delar ur kustrobotsystem “Bastion”, som kan bära roboten Onyx med en räckvidd på upp till 60 mil. Onyx är känd som P-800 och är en sjömålsrobot med en max hastighet på upp till 2,6 Mach. Onyx finns också som flugburen och fartygsburen variant.

Det kan nämnas att Iskander också är i “närheten”, Svt skriver om Iskander i en artikel från 2018, “Kärnvapenkapabla robotar…”.

Jajamänn…Mare Nostrum eller Slaget vid Rilax.

Garage och uppställningsplats m.m. syns 5:32.

Nedan ett kort klipp som påstås visa “Bal” och “Bastion” I Kaliningrad, daterad juni 2019.

//fini

Filed under: Uncategorized, , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: