Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Armatahybrid, T-90 “Proryv-3” i Västra Militärområdet

Noterar att bla lenta.ru och gazeta.ru talar om leveranser av T-90M “Proryv-3” till Västra Militärområdet. T-90 M är en djupt moderniserad T-90 (A) med nykonstruerad tornmodul med ny 12,5 cm kanon 2A82-1M(samma typ som i T-14 Armata), nytt eldledningssystem “Kalina”(som T-14), fjärrstyrd Lv-modul “UDP T05BV-1” med vapenmodul Kord MT(som T-14), nytt samband R-168-25U-2 “Akvedukt”(som T-14), ny drivmodul i form av 1130 hästkrafters diesel V-92S92F, optimerad TOLO, tilläggspansar på sidorna, ERA på front och torn bla Relikt , APU, bättre ergonomi bla ny AC SKS-3 samt släckningssystem, djupvadnings-utrustning med mera, allt enligt T-90-artikeln på wikipedia på ryska.
I artikeln nämns att exportversionen av T-90M(S) kan vara anpassat för både störningstålig GPS(Glonass) och “Battle network”, ESU-T3. Det nämns att T-90M isåfall kan ha informationsutbyte med Armata T-14. Totalt har ryska armén 350 T-90/T-90A i tjänst och ca 200 i långtidsförvar, ett okänt antal T-90 M har levererats i slutet av 2019 samt i april 2020.

“Proryv” i ryska armén: militären har fått nya stridsvagnar.(Gazeta.ru)

Ryska armén har fått T-90 “Proryv”. (lenta.ru)

På följande ryska livejournal finns sjyssta foton på Objekt 188 från paraden i Moskva i somras.

Och som vanligt ett avsnitt om T-90M “Proryv” av den kungliga hovleverantören “Våjennaja Prijåmka”. Ja just det tilläggsnamnet “Proryv” betyder något i stil med “genombrott” både i vetenskapliga och militära sammanhang.

Filed under: Uncategorized, , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: