Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Tu-160M “Black Black Jack” -infrastrukturmördaren

En av två djupt moderniserade Tu-160 “Vit svan/Black Jack” visades upp i höstas på Armija-2020, Tu-160M “Vasilij Resjetnikov och Tu-160M “Ivan Jarygin”. Nån vänlig själ har nyligen lagt upp den stiliga landningen av Tu-160M “Vasilij Resjetnikov” på Kubinka. Två Tu-160-individer har uppgraderats med nya system som navigeringsbestyckningen, kommunikationssystem, radarledning/styrning, motorstyrning med mera. De två individerna överlämnades under våren 2020 till kunden.

I en intervju gjord av kanal24 menar en av piloterna att den yttre formen är välkänd men inuti är det helt annat, och på det stora hela en helt annan nivå på maskinen. Man talar om att den vita svanen har blivit en svart svan(den ryska benämningen är Vit Svan på flygplanstypen). Man kan ju fundera hur mycket av systemen i dessa två individer dyker upp i nyproduktionen av Tu-160M2 som väntas resultera i en första flygande individ 2021 och leverans av 10 individer till 2027.

För övrigt nämns i media att typen tar 12 st kryssningsrobotar med eller utan kärnvapenstridsspets för bekämpning av viktiga mål i militärgeografiska områden eller andra kärnområden på djupet. Dvs de svarta svanarna kan ligga över centrala Ryssland och lobba in kryssningsrobotar mot infrastruktur i exempelvis ett mindre nordeuropeiskt land; med redan fredstida störningar i stomnätet, LEAN-produktion och politisk påverkan från små extremistpartier på strategiska områden som elproduktion och elförsörjning kan man snabbt stressa och pressa samhället till en billig penning.

Uppges visa Tu-160M “V. Resjetnikov” Kubinka 2020.

Första testflygningen i början av 2020, Försvarsministeriets dutubekanal.
Nyhetsinslag, Vesti kanal Rossija1, från 23 april 2020.

//fini

Filed under: Uncategorized,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: