Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

Om sajten

Min målsättning med sajten Brezjnev är att bland annat tydliggöra delar av utvecklingen inom det militärindustriella komplexet i Ryssland. Sajten har tillkommit på grund av tilltagande frustration över den politiska ignoransen i Sverige avseende avsaknad av långsiktig försvarspolitik och slakten av försvarsmakten. En annan orsak är den kvävande blöta filt av politisk korrekthet som brett ut sig på flera nivåer i Sverige. På sätt och vis vill jag alltså uppmärksamma det självklara faktumet att tiden då Bill Clinton och Boris Jeltsin jazzade runt i den post-sovjetiska 1990-talet är förbi, sen länge, och att Sveriges politiska ledning(och militära) har svårartad fältkoma sen 1999.

Mina källor är webbaserade ryska tidningar och sajter, kan jag hitta relevanta filmklipp på You-Tube blir det extra roligt:-)

3 Responses

 1. ПДРЦ Первый узел генерального штаба РФ says:

  Hemma hos Kremlgardet:
  http://dervishv.livejournal.com/186675.html

 2. Hej, jag läste Ert inlägg i http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/forsvarsministern-talar-emot-sig-sjalv_6297912.svd

  och har en smärre kommentar betr brigader:

  I Tolgfors försvar finns inga brigader och det finns inte enns något som liknar brigad. Visst kan man läsa om två brigadledningar men de är ren kosmetika som består av officeare utan erfarenheter av brigadstabstjänst och att leda kompani eller batalajon ingående i en brigad. Brigadlendingarna saknar dessutom de stödfunktioner som normalt ingår i en brigadstab. Inget brigadstabskompani, brigadstabsbataljon, inga chefsomgångar och stabsfunktioner (S1 till S8). Bara officeare från HKV med sina skrivbord.

  När det kommer till bemanning så framkom det under Sälen konferensen att endast 1000 man kommer att kunna genomföra kvalificerad strid nationellt, vilket inte alls räcker för för att bemanna Tolgors 27 bataljoner. I Tolgfors försvar finns inte heller brigadbataljoner eller brigadkompanier, det kommer att finns några utspridda krafigt reducerade bataljoner men som alldrig någonsin kommer att lyckats samverka i brigadform.

  VO/Norrlandsbrigad19 84-93

  • Inte riktigt sant. I brigaden ingår brigledning, briglednkomp, manöver-, understöds- och underhållsbataljoner och -kompanier. Brigdachef och stabsmedlemmar är tillräckligt gamla för att ha upplevt ett riktigt förband.
   Problemet är att dessa inte är fast organiserade och samtränade.
   Och när detta skrevs var hela riksdagen överens om tagen. Förhoppningsvis är man klokare nu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blogroll

Försvarsmakten i Finland på You Tube

Filmklipp på Youtube

Intressanta bloggar

Klassikern "Förebudet" på You Tube

Krigsangelägenheter - Военно дело (Voennoe delo)

Nyhetssajter

Sköna minnen

%d bloggers like this: