Brezjnev's Blog

Icon

Just another WordPress.com site

45:e spetsnazbrigaden tillhörande VDV omgrupperas

På desantura.ru finns en artikel från 19 mars med följande rubrik att läsa “I Nordflottans och fyra militärområdens intresse fullgör fem VDV-formeringar uppgifter”.

I artikeln kan man läsa att i samband med den oannonserade beredskapstesten att:

“…chefen för luftlandsättningsstyrkorna (VDV) general-överste Vladimir Sjamanov föreslog, att fem formeringar ur VDV intar full stridsberedskap och påbörjar uppfyllandet av praktiska uppgifter i Nordflottans och fyra militärområdens intressen…”

Chefen VDV citeras enligt följande:

“Från utgången av 17 mars kommer det operativa underställda cheferna för Västra och Södra militärområdena att tillföras 76:e och 7:e luftlandsättningsenheterna, detaljerade handlingsplaner har påbörjats i och med omgruppering av enheter ur 98:e luftlandsättningsenheten samt 45:e spetsnazbrigaden.

Dessutom kommer enheter ur 31:a avdelta luftlandsättningsbrigaden att inta beredskap för att grupperas på övningsområde, redo att agera i den central-asiatiska strategiska riktningen.

Sen kan man intressera sig för följande artikel från den 19 mars med rubriken “Underavdelningar ur Pskovs VDV-formering luftlandsattes i okänd terräng och gick i strid med fienden”.

Där kan man läsa att drygt 700 soldater och 10 stridsfordon luftlandsattes på övningsområdet “Röda skeppet” i Pskovs län. Luftlandsättningen genomfördes med 10 transportplan. Luftlandsättningsplatsen säkrades av specialspaningsförband som sen övergick till stridspatrull i fiendens bakre områden. Ungefär samtidigt genomförde 1500 soldater och 100 stridsfordon fordonsmarsch via skogsvägar samt i skogs-myrland överkommande diverse vattenhinder.

Desantura.ru har också en artikel med rubriken “Spetsnaz och arméflyg tillhörande Södra militärområdet försattes i larmberedskap i enlighet med kommando-stabs-övningen”. Övningen gick ut på att transportera spetsnaz med attack-transport-helikoptrar av typen Mi-8 MTSj “Terminator” till ett område för strid i bebyggelse (Jegorovo) för att där bekämpa 30 terrorister. Luftlandsättningen av spetsnaz hade understöd av Mi-28 “Nattjägaren”. I övningen ingår fler än 10 stycken helikoptrar frambaserade på ett operativt flygfält.

Vidare har det militära transportflyget förflyttat enheter ur 76:e och 98:e till Kola-halvön, desanter ur 76:e samövar med 200:e motorskyttebrigaden. 98:e har landsatt spaning på Novaja Zemlja och Franz Josef land.

“Det är mycket nu”, sa Bull.
“Det kommer mera”, sa Bill.
“Era dumma trattbassar, lite mer genuskonsulter fixar biffen, sa Måns”

Filed under: Estland/Viro, Kalla kriget, spetsnaz, Suomi/Finland, Sverige, VDV

Leave a comment